Pokukujete v řeznictví po pořádné flákotě, přemýšlíte, jak nejlépe byste si jí doma mohli upravit, aby vám udělala co největší radost? Pokud milujete nade všechno uzeniny, určitě vám může pomoci návod na nakládání uzeného masa. Pozor, nemusíte čekat až několik týdnů, jak jste se možná mohli někde dočíst nebo doslechnout. Tady vám přinášíme recept, jak je možné si tuto pochoutku udělat do jednoho týdne. Jde ale především o to, abyste měli přístup ke kvalitnímu a zejména čerstvému masíčku.
Delikatesa nad delikatesy
Budete potřebovat sůl druh Praganda, dále obyčejnou sůl, česnek, o kterém každý ví, že je nejlepší samozřejmě ten, který roste na českých polích a políčkách. Toto všechno společně s masem přijde do uzavíratelné nádoby nebo do hrnce s pokličkou. Poté to podlijete trochou vody, asi tři centimetry ode dna. Česneku se nemusíte být, můžete ho do masa opravdu důkladně vetřít a nešetřit s tím. Po vyskládání do nádoby ještě maso zalijeme vodou, protože musí být ponořené. Pozor si dejte, abyste zhruba tři dny od prvního naložení takzvaně překládali maso. Znamená to maso v hrnci otočit velmi opatrným způsobem. Za další tři dny už můžete přejít k samotnému uzení.